Araştırmacılar diyet ve kanser riskini ilişkilendiren yeni bir mekanizma keşfetti

Araştırmacılar diyet ve kanser riskini ilişkilendiren yeni bir mekanizma keşfetti

Vakıf Katılım

Singapur Ulusal Üniversitesi, Singapur Kanser Bilimi Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ve Profesör Ashok Venkitaraman ile Dr. Li Ren Kong tarafından yönetilen araştırma, vücut şekeri parçaladığında açığa çıkan bir kimyasalın, tümör oluşumunu engelleyen bir geni de baskıladığını ortaya koydu.

Bu keşif, kişinin beslenme alışkanlıklarının kansere yakalanma riskini nasıl etkileyebileceğine dair değerli bilgiler sunmakta ve gıda seçimleriyle bu riskin nasıl tersine çevrilebileceğini anlamak için açık bir yol çizmekte.

Daha önce, kötü huylu tümörlerin oluşabilmesi için kanseri önleyen genlerin kalıcı olarak devre dışı bırakılması gerektiğine inanılıyordu. Ancak bu yeni keşif, vücut glikozu parçaladığında salınan metilglioksal (MGO) adlı bir kimyasalın kansere karşı koruyucu mekanizmaları geçici olarak kapatabileceğini gösteriyor.

 

  Hibya Haber Ajansı